SF Starter Kit

Anda rasa berminat? Jom kenal pasti apa produk yg kami tawarkan.

Produk Yang Kami Tawarkan

Sales Funnel Starter Kit 

RM 15,800

Apakah Sales Funnel Starter Kit?

Sales Funnel Starter Kit atau nama ringkasnya SF Starter Kit adalah merupakan produk yang mengandungi “platform website + sales funnel” secara ready-made yg disediakan oleh team kami khas untuk bisnes anda.

Tujuan utama produk ini diwujudkan adalah untuk memudahkan bisnes owner mempunyai sebuah platform website dengan harga yg berpatutan tetapi mempunyai semua ciri-ciri “advance” untuk menjalankan kempen integrated marketing.

5 Kelebihan Menggunakan SF Starter Kit

1. Ready-Made Website + Custom-Made Copywriting

Ini bermaksud setiap pelanggan yg membeli pakej SF Starter Kit, pihak kami akan memproses tempahan tersebut kemudian kami akan meyiapkan platform website khas untuk bisnes anda tanpa anda perlu bersusah payah. 

Setiap pelanggan akan mendapat perkara berikut:

a) One Custom Made Website Banner

Screenshoot Proses Rekaan Banner Website

Untuk pengetahuan anda, banner website adalah bahagian bertanda warna hijau (rujuk gambar di atas) adalah merupakan bahagian paling utama dalam sesebuah website. Jika dibahagian ini nampak cantik & kemas, maka keseluruhan website anda juga akan dianggap sebegitu.

Oleh sebab itu, pihak kami akan melakukan “custom-made design” di dibahagian ini sahaja untuk memastikan setiap website yg kami bina mempunyai uniqe identity yg tersendiri selari dengan tema branding anda.

b) Ready-made website (10 Page)

Contoh Rekaan Ready-Made Yg Dihasilkan

Pihak kami akan menghasilkan website untuk jenama anda menggunakan layout yg telah terbukti berkesan iaitu dengan 10 page berikut:
– Homepage
– Service/Product Page
– About Page
– Contact Page
– Blog Page
– Testimoni Page
– Thank You Page
– T&C Page
– Privacy Policy Page
– Sitemap Page

Jika anda ingin menambah apa-apa page, anda bebas untuk membuat demikian dengan menggunakan step-by-step tutorial yg kami berikan.

c) Custom-made copywiriting

Pihak kami akan menyediakan perkhidmatan copywriting atau penulisan untuk website anda. Namun begitu anda haruslah menjawab beberapa soalan serta memberikan info yg berkaitan. Khidmat copywriting ini hanya terhad kepada 10 page yg kami berikan sahaja.

2. Ready-Made Sales Funnel Template

Screenshot Ready-Made Template Sales Funnel Yg Disediakan

Ini adalah perkara yg bezakan kami dengan semua pesaing kami. Nak tahu kenapa?

Kerana disaat semua website agensi yg menyediakan servis website terlampau “taksub” untuk menghasilkan website yg TERCANTIK dengan ciri-ciri yg TERCANGGIH, kami pula hanya fokus pada satu perkara sahaja..

Adalah website yg kami bina ini mampu menghasilkan JUALAN & KEUNTUNGAN?

Ini kerana, berdasarkan kajian yg kami lakukan, kebanyakkan orang tersalah faham bahawa mereka ingat website yg cantik mampu meningkatkan sales. Mereka ingat fungsi yg advance seperti “online payment” dengan sistem e-commerce akan secara magiknya mampu meningkatkan sales.

Ini adalah tidak benar sama sekali!

“Ramai orang focus mereka 80% adalah untuk hasilkan website yg cantik, baki 20% sahaja mereka focus untuk menghasilkan info/konten yg menarik.”

Jawapannya sangat mudah, untuk setiap website yg kami hasilkan, kami meletakkan 80% focus utama adalah untuk hasilkan info yg menarik, yg memberi “value” kepada pelawat, seterusnya berjaya menjawab persoalan mereka & akhirnya meningkatkan “trust” mereka untuk membeli. 

Kemudian barulah baki 20% kami focus kepada menghasilkan rekaan yg bukan semata-mata cantik, tapi kemas & mudah difahami. 

3. Sistem pengurusan website yg mudah difahami

Screenshot Bahagian Admin Panel Website

Jika anda rujuk gambar diatas, bahagian admin panel website yg kami bina hanya mempunyai 4 menu utama sahaja iaitu:
a) Post – tempat untuk menguruskan blog aritkel
b) Page – tempat untuk menguruskan page sedia ada
c) Templates – tempat untuk memasukkan Sales Funnel Template yg kami sediakan
d) Appearance – tempat untuk menukar logo, menu, nama website & lain-lain

Bayangkan dengan hanya memahami 4 menu utama ini, anda boleh menguruskan website anda sendiri tanpa perlu bantuan mana-mana pihak.

Yess!! Now everyone can fly blog..

4. Sales Funnel Masterclass – Unlimited Access For Free

Tidak lengkap jika sekiranya anda sudah mempunyai website yg user friendly tetapi tidak disediakan step-by-step tutorial yg lengkap.

Oleh sebab itu, kami mewujudkan sebuah platform pembelajaran secara online, pada bila-bila masa dimana jua anda berada melalui SF Website Masterclass.

Screenshot Website Masterclass

Melalui platform SF masterclass ini, anda bukan sahaja boleh dapatkan untuk update & uruskan website, tetapi anda juga akan diberikan tutorial “rahsia” bagaimana anda boleh upgrade website anda menjadi platform E-Commerce, menghubungkan dengan Online Payment sistem serta banyak lagi.

Screenshot Sales Funnel Masterclass

Untuk memastikan bisnes anda mendapat keuntungan yg maksimun melalui website, kami akan kongsikan kepada anda step-by-step cara untuk mencipta Sales Funnel menggunakan website sedia ada. 

Ilmu ini adalah sangat advance malah ada yg cas beribu-ribu untuk belajar ilmu ini, tetapi kami akan berkongsikan kepada anda secara percuma.

5. Advance Email Marketing & Customer Database Integration

Untuk memastikan kami memberikan “complete solution”, kami mengambil inisiatif tambahan dengan program “free integration” bersama Send In Blue yg merupakan syarikat software drpd USA yg menyediakan software pengurusan database.

Screenshoot Sistem Email & Pengurusan Database drpd SendInBlue

Keistimewaan Sendinblue yg menjadi faktor utama adalah mereka menyediakan pelan yg 100% percuma dengan tiada had jumlah pelanggan atau “UNLIMITED CUSTOMER DATABSE”.

Senarai Harga Plan Sofware Sendinblue

Jika anda lihat gambar diatas, satu-satunya limit yg diletakkan oleh pihak Sendinblue adalah 300 emails/day. Ini bermaksud anda hanya boleh menghantar maximum 300 email sahaja sehari atau total 9,000 email sebulan.

Perkara ini bukanlah satu isu yg besar kerana kebanyakkan SME’s di Malaysia tidak mempunyai jumlah databse pelanggan yg banyak. Berdasarkan kiraan kami, anda boleh menggunakan plan percuma sehingga hampir 2000-3000 jumlah database pelanggan. 

Jika anda mempunyai database sebanyak itu, kami pasti bisnes anda sudah berada dalam paras yg menguntungkan serta sudah mampu untuk upgrade kepada plan premium iaitu RM81/sebulan yg mampu menampung hingga 10,000-15,000 database pelanggan.

Adakah Anda Berminat?

Jika anda rasa perkongsian diatas bermanfaat, kami berminat untuk memberikan “free consultation” untuk memahami masalah anda dan memberikan cadangan solusi yg terbaik.

SF Starter Kit

RM 15,800

 • Ready Made Website - 10 Page
 • 1 Custom-Made Website Banner
 • Sales Funnel Template
 • Website Management System
 • Website Masterclass
 • Sales Funnel Masterclass
 • Email Marketing Integration
 • Customer Database Integration
 • 1 Website Domain Name
 • 1 Year Hosting
 • 5 Email Account
 • 1 Year Software Update
 • 1 Year Customer Support

15 Minute Free Consultation

Sesi Consultation Bersama Tn. Adib

Jika berminat untuk mendapatkan SF Starter Kit tetapi masih keliru/tidak pasti bagaimana ia boleh menyelesaikan masalah anda? Tekan butang di bawah untuk dapatkan khidmat rundingan.

Frequently Asked Questions

Anda mempunyai sebarang soalan? Sila lihat senarai FAQ dibawah untuk penerangan lanjut. Jika masih tidak terjawab, sila hubungi kami di contact page

Kami mencipta SF Starter Kit khasnya untuk para SME’s yang tercari-cari penyelesaian masalah mereka dengan harga yg berpatutan, tapi dengan panduan & strategi setaraf website puluhan ribu ringgit.

Sistem SF Starter Kit? adalah sebuat sistem end-to-end menggabungkan sistem pengurusan database Sendinblue serta platform marketing menggunakan wordpress. Setiap pelanggan yang melanggan pakej SF Starter Kit, kami akan menyediakan segala-galanya A to Z. Ini bermakna anda tidak perlu mempunyai website atau apa-apa persediakan untuk menggunakan sistem ini kerana semuanya sudah termasuk dalam pakej dan akan disedakan oleh pihak kami. 

Selepas pembayaran, kami akan menyediakan platform ini khas untuk bisnes anda yang mana ia akan mengambil masa selama 5 hari bekerja sahaja. Selepas itu anda boleh terus memulakan kempen marketing untuk mengumpul database pelanggan.

Tempoh langganan SF Starter Kit adalah selama 1 tahun bermula daripada hari pembayaran. Untuk tahun kedua, discount sebanyak 64% akan diberikan untuk pelanggan yang berminat untuk renew langganan. Ini bermakna anda hanya perlu membayar sebanyak 36% sahaja untuk setiap tahun yang berikutnya iaitu RM 900. Jika anda tidak berminat untuk menggunakan perkhidmatan kami & ingin menguruskan website ini sendiri, anda boleh membuat membuat renewal licence secara terus dgn membuat pembayaran kepada pihak hosting provider dengan anggaran RM 250/setahun. Namun anda tidak layak untuk mendapatkan software update, sales funnel template, customer support & semua kelebihan yg kami berikan jika anda tidak menjadi pelanggan kami.

Selepas membuat pembayaran, client account manager kami akan menyediakan website untuk bisnes anda menggunakan ready-made template yang telah kami tetapkan. Pihak anda harus menyediakan beberapa basic info untuk dimasukkan ke dalam website tersebut. Setelah website tersebut siap, anda boleh terus gunakan untuk kempen marketing. Anda juga bebas untuk update sebarang info atau menambah bilangan page dengan menggunakan video tutorial yang kami sediakan

Ya. Sistem SF Starter Kit yang kami sediakan memang menyokong online payment gateway atau pembayaran secara online. Namun begitu khidmat menaik taraf tidak termasuk dalam pakej kami. Tetapi anda boleh membuat sendiri dengan agak mudah dengan mengikuti video tutorial yang kami sediakan